13 april 2022: ActiveHouse symposium

De Doelen Rotterdam

Slimbouwen is partner van Active House NL, dat onderdeel uitmaakt van Active House International. Active House is een internationaal breed gedragen visie op het bouwen van gezonde gebouwen met als uitgangspunt dat de aspecten comfort, energie en milieu zodanig in balans zijn, dat het best denkbare binnenklimaat in een gebouw ontstaat. Omdat het niet om gebouwen maar om gebruikers draait. Active House is complementair aan Slimbouwen. Dat het een goed huwelijk is, blijkt o.a. uit de twee HoTT projecten die Jos Lichtenberg realiseerde waar beide visies een centrale rol speelden.

Op 13 april 2022 zal Active House Nederland gastheer zijn voor het 8ste Internationale Active House Symposium in De Doelen in Rotterdam. Met als thema:

Hoe kun je circulair en betaalbaar renoveren, waarbij gezondheid, comfort en de bewoner niet uit het oog worden verloren’.

Een greep uit de sprekers:

  • Borislava Woodford (New European Bauhaus) namens Europese Commissie
  • Corrine Mandin (CSTB) over Indoor Air Quality (IAQ) after renovation
  • Michel Baars (New Horizon) over circulariteit en Urban Mining
  • Wouter van Marken Lichtenbelt (Universiteit Maastricht) over de relatie tussen gezondheid en comfort
  • Song Yehao met een inspirerende architectonische afsluiting

Slimbouwen levert daarnaast de moderator voor een break-out sessie over projecten die inspireren. Onze voorzitter Jos Lichtenberg zal daarbij ingaan op het Living Lab 040 dat ook bol moet gaan staan van Slimbouwen en Active House.

Kortom, 13/4 wordt een dag vol kennisdeling en inspiratie rondom thema’s die op het moment de actualiteit beheersen. Slimbouwen beveelt deze dag graag van harte aan.

Voor aanmelden en meer informatie over het Symposium klikt u hier.