HoTT 2.0

Afgelopen jaar werd HoTT 2.0 gerealiseerd. Het House of Tomorrow Today uit 2014 in Sterksel heeft dus een opvolger. Dit maal in het Limburgse Montfort. Waar HoTT in Sterksel nog wat exclusief instak, is bij HoTT 2.0 meer aandacht geweest voor het financieel bereikbaar maken van Active House principes, d.w.z. veel aandacht voor woonkwaliteiten als licht, lucht, gezondheid, comfort, uiteraard gecombineerd met brede aandacht voor milieu en energie. Onderdeel daarvan is een ventilatiesysteem gebaseerd op natuurlijke aanvoer (systeem C) en waarbij Duco en Velux samenwerken. Interessant is de wijze waarop daarmee oververhitting in de zomer kan worden voorkomen. Dit maal gaat het om een houtbouwwoning (voornamelijk houtskeletbouw, deels CLT), waarbij het hout deel uit maakt van de beleving en niet is verborgen achter metselwerk. Conform het Slimbouwen recept zijn ook hier de leidingen ontkoppeld. Na plaatsing van een HSB/CLT casco volgde een installatiefase. In de afbouwfase zijn de installaties weer aan het oog onttrokken met een verlaagd plafond en voorzetwanden. Alles op een wijze waarbij de leidingen bereikbaar blijven. De beelden zijn van tijdens de bouw en laten wat zien van de leidingen vóór de afbouw.