Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Eco-Cities

Eco-Cities zijn zelfvoorzienende steden met een betere economische, sociale en milieukundige betekenis voor de nieuwe generaties, steden waarin alle kringlopen gesloten zijn. De ontwikkeling van Eco-Cities wordt in China al volop ondersteund. Voor de Nederlandse markt kan deze visie doorontwikkeld worden naar interessante concepten en innovatieve producten die een duurzame toekomst genereren voor de volgende generaties.

Er is vanuit het onderzoek een invulling gegeven aan de visie van de Eco-City en de benodigde ingrediënten voor de transitie van de huidige stad naar de Eco-City. De eerste concrete producten en concepten die de ontwikkeling van de Eco-City ondersteunen worden geëtaleerd. De ontwikkeling van de Nederlandse Eco-City leidt tot het ontstaan van nieuwe markten en het herorganiseren van de gehele bouwsector. De bedrijfstak zal zich opnieuw moeten gaan ontwikkelen met nieuwe taken en nieuwe disciplines die nu nog onbekend zijn voor ons.

Publicatie Eco-Cities

In de Innovatie Community van Slimbouwen is in september 2012 een projectteam gestart met een onderzoek naar de problematiek en uitdagingen rondom implementatie en concretisering van de Eco-City in Nederland. Deze inspiratie publicatie toont de eerste stappen in de transitie van de huidige stad naar de Eco-City.

De publicatie kunt u hier downloaden.

Mee doen?

Het huidige traject is afgelopen met als resultaat bovenliggende publicatie. Door de grote interesse rond dit thema wordt er waarschijnlijk een doorstart gemaakt. Wilt u ook bijdrage aan een betere stad voor de toekomst? Sluit je dan aan bij de Eco-Cities Innovatie Community.

Ziet u mogelijkheden aan te sluiten bij dit traject, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via infoslimbouwennl


Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl