Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Venco Campus

Door de stormachtige groei van de Venco Groep , moest er  snel  nieuwe en veel grotere huisvesting komen.  Dit was een van de reden om vanaf het eerste initiatief te kiezen voor de filosofie van Slimbouwen. Daarnaast waren flexibiliteit in het gebouw en transparantie in het bouwproces belangrijke uitgangspunten. En het resultaat mag er zijn. Op de Campus gaan werken, natuur en recreatie hand in hand. Het gebouw heeft hoge ambities op het vlak van duurzaamheid en haalt naar verwachting het BREEAM Excellent certificaat.  Het gebouw is door hoge mate van flexibiliteit, zowel in de plattegronden, als  in de gevel voorbereid op groei van de organisatie.

De Slimbouwen expertcommissie  was er snel uit: “Dit project verdient een Slimbouwen Keurmerk! Het gebouw scoort op alle aspecten van Slimbouwen, namelijk Flexibiliteit, Reductie, Efficiëntie en Duurzaamheid.  Het project bewijst dat je  met Slimbouwen ca. 30% bouwkosten bespaart. En dat met een ‘zero energy’ ambitie en een uitstekend kwaliteitsniveau voor de eindgebruiker”, aldus de commissie. De flexibiliteit van het gebouw komt vooral uit de grote afmetingen en de vrije indeelbaarheid. Het gebouw is volgens het Slimbouwen model zonder traditionele aannemer, maar met een beperkt aantal onderaannemers in eigen beheer gebouwd. 

kenmerken

Functie(s): Venco Campus
Deelnemende partijen: Venco Groep, Van Lierop Cuypers Spierings Architecten, Architecten- en adviesbureau Ad van de Ven, P&H Adviseurs Bouw en Vastgoed, Thermoflor, Arsycon, Inno-experts, Kingspan.
Opleveringsdatum: 2012
Contactpersoon: Eugene Peeters
Website: www.phadviseurs.nl/

Artikelen:

Artikel Gevelbouw 2012 nr. 5

Artikel BouwIQ

Ook slim!