Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Flex-Home is anders

Flex-Home is een design & build woningbouwsysteem met één casco voor verschillende doelgroepen zoals starters, senioren en zorg. Zonder de draagstructuur, de gebouwschil of alle installaties te wijzigen, wordt alleen de afbouw aangepast aan de wensen van de doelgroep, zónder de gebruikelijke beperkingen. Met een stramien van 6,3 meter, zijn de casco's ruim van opzet en hebben ook gestapelde woningen een eigen tuin.

Bij Flex-Home begint duurzaamheid met flexibiliteit en toekomstbestendigheid. Geen aparte woningtypes voor senioren, starters en gezinnen zoals gebruikelijk bij veel woningsystemen. Ook geen starterswoningen als kleine ingekrompen eengezinswoningen maar toekomstbestendige ruime casco's met bijna onuitputtelijke mogelijkheden. Bovendien wordt er verder gekeken dan de beperkte kijk op ‘groen’ in de definitie van ‘zuinig met energie’. Flex-Home heeft woningen die niet alleen energiezuinig zijn maar ook mooi, degelijk, comfortabel én gezond.

Al te vaak wordt het traditionele bouwproces gekenmerkt door wantrouwen, vooroordelen en louter prijsgerichtheid. Door het ontwerp- en bouwproces niet langer te scheiden door de spreekwoordelijke schutting is Flex-Home efficiënter. Wij benaderen ontwerp- en bouwproces integraal met minder faalkosten en écht innovatieve oplossingen voor de opdrachtgever en bewoners. Flex-Home is een design & build woningbouwsysteem met maatwerk in ontwerp en in bouw een turn-key gereed project met onze partners. Alles in één soepel proces.

De basis van Flex-Home bestaat uit ontvlechting in draagstructuur, gebouwschil, installaties en afbouw, gecombineerd met prefabricatie. De co-makers en preferred suppliers zijn al betrokken bij de allereerste pennenstreken van onze architecten en ingenieurs. Met dit design & build concept realiseren we een hoge bouwsnelheid, optimale flexibiliteit en hoge kwaliteit voor een vaste, lage prijs.

Het bouwproces van Flex-Home is opgesplitst in een beperkt aantal bouwdisciplines. De werkzaamheden van de co-makers worden zodanig als een treintje achter elkaar gepland dat er altijd maar één discipline tegelijk in een woning aan het werk is. Dat geeft rust en orde op de bouwplaats en dat komt de kwaliteit zeer ten goede. Elke fase wordt afgesloten met een interne tussenoplevering en deze vormt tevens de kick-off voor de volgende co-maker in de trein. Flex-Home geeft écht inhoud aan ketenintegratie en lean bouwen.

Flex-Home is in basis een nieuwbouw woningsysteem maar toch biedt het concept unieke kansen voor bestaande wijken door een unieke combinatie van renovatie en nieuwbouw als kleine ingrepen in de wijk. Hiermee ontstaan mogelijkheden voor meer woondiversiteit in de wijk en partiële verdichting. Nieuwe kopwoningen en hoogwaardige renovatie van bestaande tussenwoningen? Af en toe sloop-nieuwbouw voor nog meer diversiteit? Met Flex-Home kan het snel en zonder verhuizen!

kenmerken

Concept

Flex-Home

Functies

'next generation' woningbouwsysteem

Deelnemende partijen

Archus, Theo Verburg Architecten en diverse partners

Contactpersoon

Erwin Spuybroek

Email

info@flex-home.nl

Website

www.flex-home.nl

Referenties

www.theoverburg.nl

Meer informatie

Woningmatrix

overzicht plattegronden

overzicht energetische pakketten

 

Kenmerken

•    één casco voor alle doelgroepen
•    design & build woonconcept
•    ontvlechting bouwdisciplines
•    vraaggestuurd bouwen
•    levensloopbestendigheid
•    nieuwbouw én renovatie

Ook slim!