Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Kantoorgebouw Solarlux

SL Co2mfort-Gevel
Het nieuwe hoofdkantoor van Solarlux Nederland BV toont de bedrijfsfilosofie in een architectonisch uitdagend statement: Transparantie en openheid, het doorwerken van de buitenruimte in het gebouw, evenals een consequente afstemming op de behoeften van de gebruikers, waren de belangrijkstee ontwerpgedachten. Met de SL Co2mfort-Gevel komt het gebouw de uitdagingen van het kantoor van de toekomst tegemoet, waarbij de gebruiker met zijn wensen en individuele invloed op het binnenklimaat in het middelpunt staat. En interdisciplinaire planning van techniek en architectuur en de holistische benadering resulteerde in geïntegreerde klimaatconcepten waarbij het gebouwklimaat wordt geregeld door het samenspel van bouwlichaam, gevel en minimale installatietechniek.

Gericht op gebruiker
De gevel van de toekomst moet zich dientengevolge bezighouden met twee aspecten: vermijden van oververhitting en consequente gerichtheid op de gebruiker. Het idee van het dubbele raam werd in het Solarlux-kantoorgebouw geëxtrapoleerd naar de dubbele gevel en het principe bestendig verder ontwikkeld met producten uit het eigen bedrijf. De ruimteafsluiting wordt gevormd door de geïsoleerde glazen vouwwand SL 65 van hout. Daarvoor bevindt zich het transparante schuif-draai-systeem SL 25 XXL als ongeïsoleerd glasvlak. Door de dubbele gevel ontstaat een begaanbare gevelgang die het gebouw omhult.


Resultaten
Studies vooraf wezen uit dat er een besparing van ruim 30% gerealiseerd kan worden.
Nu het gebouw een jaar in gebruik is, zijn de eerste resultaten bekend. Het energieverbruik  is ruim 80% minder dan het normale verbruik van een vergelijkbaar bedrijfspand qua oppervlakte. Daarnaast is aangetoond dat  de SL Co2mfort-gevel aantoonbaar minder  Co2-uitstoot produceert, waarmee dit concept een bijdrage levert aan de mileuvriendelijkheid.

kenmerken

Project

Kantoorgebouw Solarlux

Locatie

Nijverdal

Oplevering

Juni 2010

Ontwerparchitect

Wolfgang Herich

Uitvoerend arch.

Van der Linde Architecten

Energetisch advies

Transsolar Energietechnik GmbH

Opdrachtgever

Solarlux Nederland B.V

Omvang

Vloeroppervlakte 1.825m2, volume 8.175 m2

Contactgegevens

Fred Mak, Directeur Solarlux Nederland B.V.
f.maksolarluxnl

Meer informatie

http://www.solarlux.nl/nl/arc/oplossingen/balkons-gevels/hout-volglas/balkone-fassaden-sl-comfort.cfm

 

Kenmerken

energiebesparing

minimale techniek

eenvoudige middelen

 

 

 

Ook slim!