Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Nieuws

30 sept | Kennissessie | Living in the material world


Wist je dat de bouw als sector de meeste afvalstoffen produceert? Slimbouwen nodigt u uit voor de kennissessie over materiaal en afval op woensdag 30 September.

Slimbouwen heeft als een van haar focus punten het reduceren van materiaalgebruik en bouwafval. In deze themamiddag duiken we in de zee van afval en bekijken we het probleem en de mogelijke oplossingen vanuit diverse invalshoeken, van zowel bouwers als inspirerende niet-bouwers. We zien voorbeelden van producten en krijgen een rondleiding door een gebouw dat met bijzondere aandacht voor materiaal is ontworpen.  Tenslotte vormen we teams in de kennisquiz en buigen ons over vragen als ‘wat is het duurzaamste dier’; de plofkip, de mossel of het varken? En wat leren we hiervan in de bouw?

 

>> Inschrijven kan hier <<


 

DE SPREKERS

 

Lichtstad Architecten | Rob van Vugt

In Sportcomplex Egerbos van 2.0 Architecten wordt u rondgeleid door projectarchitect Rob van Vugt. Hij realiseerde ook samen met het C2C-Expolab de C2C educatieroute door het gebouw waarmee inzicht gegeven wordt in het bewust zijn van omgang met materialen en ontwerpkeuzes in het gebouw.

 

Plastic Whale | Marius Smit

Marius Smit van Plastic Whale zal ons inspireren met zijn verhaal hoe hij tijdens zijn wereldreis verbijsterd werd door de grote hoeveelheden plastic afval. De reden om Plastic Whale op te richten met als doel: iets doen aan die enorme berg plastic die onze grachten, rivieren, zeeën en oceanen vervuild. Een groot succes; in de zomer van 2012 kwamen meer dan 1200 mensen opdagen om naar plastic te gaan vissen. In 2014 presenteerde hij de eerste boot van plastic afval. Inmiddels zijn er drie boten in bedrijf en worden nummer vier en vijf gebouwd.  Marius inspireert om waarde te creëren met iets wat tot nu toe waardeloos werd geacht.

 

Stichting Circulaire Economie | Erick Wuestman

SCE is het platform/ecosysteem waar professionals uit bedrijfsleven, overheid, non-profit organisaties, wetenschap en onderwijs elkaar ontmoeten en samen aan de slag gaan om het gedachtegoed verder te ontwikkelen, nieuwe toepassingsmogelijkheden te verkennen en dit verder uit te dragen binnen Nederland. Erick Wuestman (oprichter van de stichting) kan ons alles vertellen over de breedte van deze manier van denken.

 

EPEA | Hein van Tuijl  & Ernst-Jan Mul

Het onderzoeks- en adviesbureau EPEA Nederland werkt aan de ontwikkeling van Cradle to Cradle® oplossingen voor de gehele waardeketen. Ze ondersteunen bedrijven en organisaties in hun transitie van lineaire naar circulaire modellen. EPEA experts Hein en Ernst-Jan vertellen ons meer over het nut en noodzaak van materiaalpaspoorten.

 

Slimbouwen | Jos Lichtenberg

Hoe kunnen we de circulaire gedachte doorzetten in de bouwwereld? prof. dr. ir. Jos Lichtenberg vertelt meer over deze realisate door toepassing van Slimbouwen.

 

 

HET TOTALE PROGRAMMA

De officiële uitnodiging met het totale programma vind u hier.

 

 

INSCHRIJVEN & MEER INFORMATIE

Voor participanten van Slimbouwen is deelname gratis. Bent u geen Slimbouwen participant? Dan kost deelname aan deze informatieve middag slechts €129,- exclusief BTW.

 

>> Inschrijven kan hier <<

 

 

Noteer alvast woensdag 30 september van 13u00 - 17u30 in uw agenda!

 

 

Het programma is onder voorbehoud. Op dit event zijn de algemene voorwaarden van Slimbouwen Events van toepassing.

< Terug

Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl