Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Nieuws

19 juni | Uitnodiging Architectuur Filmfestival Tilburg


Jos Lichtenberg, voorzitter en grondlegger van Slimbouwen, interviewt tijdens het Tilburgs Architectuur Film Festival John Habraken.

Habraken is natuurlijk bekend van zijn boek 'De Drager en de Mensen' waarin hij in de 60-er jaren een basis heeft gelegd voor vele ontwikkelingen zoals het Open Bouwen, Modulaire Coördinatie en in feite ook Slimbouwen. Hij was mede initiatiefnemer voor de faculteit Bouwkunde die bijna 50 jaar geleden in Eindhoven werd opgericht. Jos heeft zoals velen ook destijds nog colleges bij hem gevolgd.

John Habraken heeft voorts naam gemaakt door zijn hoogleraarschap aan het MIT in Boston. Zijn boek en visie is daarmee over de gehele wereld gegaan en vooral in Japan heeft hij veel erkenning gekregen, die tot op vandaag doorwerkt in de Japanse bouw.

Hij is later terug naar Nederland gekomen waar hij samen met Age van Randen, hoogleraar in Delft, Matura oprichtte. Matura ontwikkelde in de 80-er jaren een geïndustrialiseerde (af)bouw- en renovatiemethode. Een prachtig voorbeeld van integrale productontwikkeling.

 

Tijdens het festival zijn er meerdere films te zien die binnen dit kader passen. Een daarvan gaat over het roemruchte project Next 21 dat in Osaka Japan is gerealiseerd als een vroeg voorbeeld van duurzaam bouwen, maar met heel veel kenmerken van wat wij met Slimbouwen beogen.

 

Het festival vindt plaats op vrijdag 19 juni van 12.00-02.00 in Cinecitta vlak bij het station en in het centrum van Tilburg (Willem II straat 29). Een passe-partout kost € 15,-, voor studenten bedraagt dit € 10,-. Voorverkoop kan via www.cinecitta.nl. Informatie over het programma vindt u op www.TiAFF.nl.

De opening en het interview staat gepland om 16.00u. Aanmelden voor deze opening is noodzakelijk en kan door een email te sturen naar Slimbouwen lid: annekevervoort@panplus.nl

 

 

< Terug

Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl