Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Nieuws

Ook in 2015 het Slimbouwen® Gebouwkeurmerk op de milieulijst


Bent u voornemens om een gebouw te ontwikkelen of renoveren? Of heeft u onlangs een opdracht aangenomen voor de ontwikkeling van een duurzaam gebouw? Lees dan verder of u of uw opdrachtgever kunnen profiteren van fiscaal voordeel.

Milieulijst 2015
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt jaarlijks een milieulijst op. Een beter milieu komt de gehele samenleving ten goede. Daarom investeert de overheid in milieuvriendelijke apparatuur, producten en initiatieven. Door de regeling milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert de overheid in de toepassing van deze milieuvriendelijke oplossingen. Met de MIA kunt u of uw opdrachtgever profiteren van een investeringsaftrek 13,5% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Het Slimbouwen gebouwkeurmerk staat dit jaar voor het tweede jaar op de milieulijst. Met de notering op de milieulijst erkend de overheid de visie van Slimbouwen als een duurzaam initiatief, dat een grote bijdrage levert aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving die Slimbouwen bewerkstelligt.

Slimbouwen®Keurmerk
Alleen die producten en gebouwen die positief scoren op de FRED-waarden worden beloond met het officiële Slimbouwen®Keurmerk. FRED staat voor: flexibiliteit, reductie van de footprint, efficiency en duurzaam. Inmiddels is bewezen dat met de visie van Slimbouwen ook binnen normale budgeten duurzame, gezonde en toekomstbestendige gebouwen worden gecreëerd. Dit wordt bereikt door op een andere manier efficiënter samen te gaan bouwen en zo ruimte te creëren in het budget voor investeringen in gebruikskwaliteit, opwekking van duurzame energie, verhoging van flexibiliteit en aanpasbaarheid. Om  zekerheid  van  de  Slimbouwen  kwaliteit  in  het  ontwerp  en  bouwproces te bieden, kunt u kiezen voor het Slimbouwen Keurmerk. Naast de kostenbesparing die u met Slimbouwen realiseert, levert het investeren  in  Slimme  gebouwen  u met  het Slimbouwen®Keurmerk  extra voordeel op!

 

Meer informatie over de Slimbouwen ®Keurmerken vind u hier.

< Terug

Ook slim!

Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl