Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Rabobank Westland

In De Lier, op industrieterrein Leehove is het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Westland gerealiseerd. Voor Van Dool Geveltechniek in De Lier, als leverancier van de aluminium kozijnen, gevelbeplating, beglazing met tussenglas-jaloezieën en lichtkappen, betekende dit project een thuiswedstrijd.

Niet alleen het ontwerp baart veel opzien, maar ook het concept. Dankzij een combinatie van installatietechnische, bouwfysische en bouwkundige maatregelen voorziet het gebouw in zijn eigen energie. Op deze manier is het kantoor CO2-neutraal. De insteek was om de mensen op kantoor een prettig gevoel te geven om hier te werken. Daarom zijn het gedrag van licht en lucht twee essentiële factoren in het concept. Door het gebruik van al deze technieken is het een uniek kantoor geworden, een gebouw van de toekomst!

Kenmerken

project

Rabobank Westland

locatie

De Lier

opdrachtgever

Van Mierlo Bouwmaatschappij, Maassluis

architect

Böthlingk Architectuur, Maasland

gevelbouwer

Van Dool Geveltechniek, De Lier

jaar van oplevering

2008