Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

De Rode Haan

Bovenop de nieuwe brandweerkazerne in hartje Delft staat een autonoom kantoor van bijna 8.000m2. De prefab draagstructuur, holle vloeren met geïntegreerde installaties en dragende gevel- en kernelementen zijn droog gemonteerd via lasverbindingen tussen de elementen onderling. Voor de onderlinge afstemming van de vele prefab bouwdelen is een integraal ontwerp gemaakt met de constructeur en de diverse onderaannemers. Mede daardoor kon meer dan 1000m2 per week constructief gebouwd worden. Het IFD-project heeft veel nieuwe ervaringen opgeleverd.

Spring Architecten heeft een integrale ontwerpaanpak gehanteerd voor de brandweerkazerne en kantoorgebouw in Delft. De multidisciplinaire aanpak resulteert in een innovatieve oplossing die inspeelt op de vraagstelling van de opdrachtgever en de kwaliteiten van de locatie.

De essentie van het ontwerp is een slimme reductie van de bruto verdiepingshoogte van 3600 mm tot 3050 mm voor de kantoren. Hierdoor bleek het mogelijk om het gevraagde aantal kantoorverdiepingen te realiseren met een parkeerdak in plaats van een kostbare ondergrondse parkeergarage.

Lees meer…

Tekst is gebaseerd op een artikel uit het vakblad Bouwwereld geschreven door Josine Crone.Kenmerken

project

De Rode Haan

locatie

Delft

oplevering

juli 2006

opdrachtgever

Gemeente Delft

Projectmanagement

adamasgroep namens de gemeente Delft

kazerne en
casco kantoren

Spring Architecten Rotterdam

inbouw kantoren

 Adamasgroep Arnhem

meer informatie

Spring Architecten
adamasgroep

 

kenmerken

Flexibel

Prefabricatie

Levensduurbestendig bouwen

Demontabele bouwdelen

Reductie bouwmaterialen

Ook slim!