Slimbouwen

Rendement en continuïteit van begin tot eind...

Met plezier en voor de goede zaak heb ik voor 'n keer de koekenbakker uitgehangen.

 

Liever had ik mijzelf gelegenheidspatissier genoemd, eventueel bak-meester in analogie met bouwmeester. Maar kennelijk was mijn eindresultaat een dermate deceptie dat de kwalificatie koekenbakker het hoogst haalbare was. Ik moest het even verwerken, maar kan het na een paar slapeloze nachten wel billijken en werk er inmiddels aan.

 

In de bouw bakken we ze ook wel bruin trouwens en dat was toch ook onderdeel van de boodschap. Ook in de bouw nemen we het niet altijd zo nauw met de ingrediënten, maken we het proces maximaal complex en ondoorzichtig en wijken we graag van het recept af. Niet ter verbetering van het eindresultaat, maar om kosten te drukken en marges te herstellen. In het eindresultaat en de gebruiker zijn we niet echt geïnteresseerd. Na de oplevering verplaatst het circus zich naar een volgend project. Bouwen is voor de bouwsector tot doel verworden, terwijl het feitelijk voor gebruiker en eigenaar een middel is.

 

Met Slimbouwen doen we fundamenteel wat aan die problematiek. We kijken nadrukkelijk naar toekomstwaarde en duurzaamheid in termen van flexibiliteit, materiaalreductie en energie en zorgen voor een efficiënt proces. In de voorbereiding, de uitvoering maar ook tijdens het gebruik.

Zo ontstaat er meer rust en ruimte voor alle participanten en wordt bouwen weer leuk en aantrekkelijk en krijgen gebouwen meer kwaliteit. Voor gebruikers is dat essentieel. Een klant herkent en erkent de meerwaarde van het werk van een patissier in vergelijking met dat van een koekenbakker. ‘Waardering’ is motiverend. Slimbouwen creëert een nieuwe toekomst voor de bouw, gebouwen en haar gebruikers!

 

Wilt u als bedrijf in de bouw mee in de verandering naar Slimbouwen? Of staat u op het punt een nieuw bouwproces te starten en wilt u dit slimmer aanpakken? Neem dan vrijblijvend contact op met Slimbouwen voor meer informatie.

 

Jos Lichtenberg

Grondlegger Slimbouwen gedachtegoed

 

 

    

Actueel

Monique Donker-Blacha genomineerd Duurzame Bouwvrouw 2015

> Tijdens het Duurzame Bouwvrouw Event op 16 juni jl. is Monique Donker-Blacha, manager van Stichting Slimbouwen, genomineerd voor de Duurzame Bouwvrouw Award 2015 lees verder

Slimbouwen ondertekend manifest sociale duurzaamheid

> Sociale duurzaamheid wordt meetbaar door het Manifest Sociale Duurzaamheid, een initiatief van Wonen en Bouwen en Rockwool. Het Manifest is ondertekent door een groot aantal stakeholders, waaronder VACPunt Wonen, Active House Nederland en Slimbouwen. lees verder

19 juni | Uitnodiging Architectuur Filmfestival Tilburg

> Jos Lichtenberg, voorzitter en grondlegger van Slimbouwen, interviewt tijdens het Tilburgs Architectuur Film Festival John Habraken. lees verder
Stichting Slimbouwen

Einsteinbaan 1
Postbus 1127
3430 BC Nieuwegein
T + 31 (0)30 7509805
E infoslimbouwennl